Viață fără plastic? Da, cu Deplastificat!
Orădenii dornici să deprindă obiceiuri ecologiste, îndeosebi pentru combaterea poluării cu plastic sunt invitați să participe la atelierele şi activităţile organizate de o echipă de tineri, uniți sub numele Deplastificat.
Orădenii dornici să deprindă obiceiuri ecologiste, îndeosebi pentru combaterea poluării cu plastic sunt invitați să participe la atelierele şi activităţile organizate de o echipă de tineri, uniți sub numele Deplastificat. Finanțat prin Bursa Talentelor, a Fundației Comunitare Oradea, proiectul Deplastificat a fost iniţiat de Andra Cloştorfeanu, o studentă activistă de mediu, care, alături de alţi tineri preocupați de mediul înconjurător, vrea să împărtășească din experiența pe care a acumulat-o și să schimbe mentalități.
Deplastificat organizează ateliere de creaţie ecologică, la care părinţi şi copii deopotrivă, dar nu numai, pot învăţa despre arta de a transforma deşeul într-un ceva util şi frumos. În acest fel, cei interesați vor avea ocazia să descopere care sunt paşii spre o viaţă mai prietenoasă cu mediul, folosind cât mai puţin plastic și îndrumarea către bune practici.
Harta Deplastificat: Apă fără plastic
În fiecare lună, orădenii aruncă la gunoi o cantitate de PET-uri de plastic echivalentă cu dimensiunea Palatului Vulturul Negru. Pentru a reduce aceasta cantitate, echipa Deplastificat încurajează comunitatea locală să folosească recipiente de apă reutilizabile, punându-le la dispoziție o hartă cu locațiile de unde pot avea acces la apă potabilă, în mod gratuit. Aceasta hartă este disponibilă aici și include atât toate cişmelele din oraș, cât și locațiile partenere (cafenele şi restaurante), care au fost de acord să reumple recipientele reutilizabile atât ale clienţilor, cât şi ale non-clienţilor cu apă potabilă, în mod gratuit.
Jos pălăria, Deplastificat! Succes în continuare!